Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Άλογο διακονεί τον Άγιο Γεώργιο

Κάποτε, στην πανήγυρι του Αγίου Γεωργίου «Φανερωμένου», στο Άγιον Όρος, ο υποτακτικός, Γέρο – Ευλόγιος, δεν μπόρεσε να βρη ψάρια και αποφάσισε ν’ αφήση το θέμα αυτό στον Άγιο Γεώργιο, να το φροντίση.

Την παραμονή της γιορτής άκουσε ξαφνικά χτυπήματα από οπλές αλόγου στην πόρτα. Βγαίνει έξω και τι να δη; Ένα άλογο φορτωμένο με ψάρια, πρώτης ποιότητος, κοντά εβδομήντα κιλά. Δόξασε τον Θεό και ευχαρίστησε τον Άγιο, που τον είχε εισακούσει. Μετά πήρε το άλογο και το φρόντισε, δίνοντάς του φαγητό και νερό, μια και φαινόταν να έχη έρθει από μακριά.

Αργότερα μαθεύτηκε, ότι το άλογο ανήκε σ’ έναν έμπορο από την Ιερισσό, που είχε φορτώσει δύο άλογα με ψάρια, για να τα πάη στην Ιερά Μονή Ζωγράφου. Το ένα όμως απ’ αυτά άλλαξε κατεύθυνσι και με την καθοδήγησι του Αγίου πήγε τα ψάρια στην Ιερά Μονή του, που τόσο τα είχαν ανάγκη.

Ο Ιερισσιώτης έμπορος, αφού έψαξε και ρώτησε δεξιά και αριστερά, έμαθε τελικά που βρισκόταν το ζώο του. Κατάλαβε κι αυτός το θαύμα, την πρόνοια του Αγίου για την πανήγυρι, και δόξασαν όλοι τον Θεό.


ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ

Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Επιμέλεια, Σίμωνος μοναχού.
Εκδόσεις «Ο Αγιος Στέφανος»
ΑΘΗΝΑΙ 2006