Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κανένας πάνω στη γη δεν μπορεί να μας χαρίσει ακύμαντη εσωτερική ειρήνη....


Από μόνοι μας δεν διαθέτουμε καμία δύναμη. Όμως ο Θεός έχει δύναμη. Σ΄αυτόν πρέπει να στραφούμε βαθιά στην καρδιά μας κι Εκείνος θα μας επιδαψιλεύσει τη δύναμη να υπερβούμε όλες μας τις δυσκολίες διότι είναι πολύ σημαντικό να αρθούμε πάνω από κείνα τα μικρά πράγματα που μας κλέβουν την εσωτερική μας ειρήνη. 

Σπάνια δίνουμε προσοχή σε αυτό κι έτσι επιτρέπουμε στην αδικία που μας βρίσκει από παντού στη ζωή μας να θρυμματίζει την εσωτερική μας ειρήνη. 

Συχνά είμαστε εμείς που αδικούμε τους άλλους. Ίσως μας φαίνεται προς στιγμήν πώς κάνουμε το σωστό αλλά αργότερα αποδεικνύεται ότι είχαμε κάνει μεγάλο λάθος. 

Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε όλα αυτά τα μικρά πράγματα με ειρήνη ενωμένοι με τον Κύριο, έτσι ώστε να μην εισέρχεται μέσα μας η εξωτερική ανησυχία και να διατηρούμε πάντοτε την εσώτερή μας ειρήνη.

Ο Θεός είναι στο κέντρο της ζωής του καθενός. Βρίσκεται στην καρδιά μας είτε τον αποδεχόμαστε είτε όχι. Δεν διαχωρίζει ποτέ τον εαυτό του από μας. Αυτός είναι ο Ζωοδότης που χάρισε τη ζωή σε κάθε κτιστή ύπαρξη. Εμείς με τις επίγειες φροντίδες και μέριμνές μας που καταστρέφουν την εσώτερή μας ειρήνη. την έχουμε θάψει μέσα μας και γι΄αυτό δεν βρίσκουμε ειρήνη και ανάπαυση. 

Κανένας πάνω στη γη δεν μπορεί να μας χαρίσει ακύμαντη εσωτερική ειρήνη. Τα χρήματα δεν μπορούν να μασ δώσουν ειρήνη ούτε η φήμη, η τιμή, τα υψηλά αξιώματα ή οι κοντινότεροι φίλοι και συγγενείς. 

Ο μόνος Ζωοδότης και Ειρηνοδότης είναι ο Κύριος. Παρέχει ειρήνη ηρεμία και χαρά στους Αγγέλους, στους Αγίους σε εμάς και σε κάθε κτίσμα. Γι΄αυτό και πρέπει να μετανοήσουμε και να στραφούμε στον Κύριο.


Από το βιβλίο ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, 
του Γέροντα Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα, σελ. 226-227