Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η ομάδα αίματος του Χριστού μας


Η Θεία Κοινωνία είναι κανονικό Αίμα του Χριστού, με γεύση και ιδιότητες κρασιού και Σώμα του Χριστού με γεύση και ιδιότητες άρτου.

Μόνο που το αίμα του Χριστού, δεν ανήκει σε μία από τις γνωστές ομάδες ανθρώπινου αίματος, αλλά είναι Θεϊκή ομάδα αίματος. Αυτό είναι σημαντικό, διότι αν άνηκε σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπινου αίματος, κάποιοι που θα Κοινωνούσαν και θα είχαν, διαφορετική ομάδα αίματος, θα παρουσίαζαν προβλήματα με το συκώτι τους, κάτι που δεν συμβαίνει.

Τα κανόνισε έτσι ο Θεός, ώστε η ομάδα αίματος του Χριστού, να ταιριάζει με όλες τις ανθρώπινες ομάδες αίματος. Με την Θεία Κοινωνία, γινόμαστε συγγενείς εξ αίματος Χριστού, έχοντας με τον Χριστό, την ίδια ομάδα αίματος! Και ως γνωστό, ότι η συγγένεια αίματος, είναι πρώτου βαθμού συγγένειας, σαρκικώς και πνευματικώς.

(…)

Οι επιστήμονες κάνανε χημική ανάλυση του αγιασμού και με το μικροσκόπιο διαπιστώσανε, ότι τα υδάτινα μόρια είχανε σταυρούς και ότι ο αγιασμός δεν περιείχε μικροοργανισμούς! Το νερό σαν νερό, περιέχει εκατομμύρια μικροοργανισμούς. Με τον αγιασμό όμως, οικονομεί ο Κύριος αυτοί οι μικροοργανισμοί να μην πεθάνουν, αλλά να μετατεθούν σε κάποιο άλλο υγρό στοιχείο.

Ο αγιασμός λοιπόν δεν »χαλάει» και δεν μυρίζει ποτέ διότι: α) δεν περιέχει μικροοργανισμούς και β) τα υδάτινα μόριά του, περιέχουν Χάρη Αγίου Πνεύματος. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και εμπειρικά, δίνοντας αγιασμό σε έναν διψασμένο δαιμονισμένο, κρύβοντας ότι είναι αγιασμός. Θα τον δείτε, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να τον πιει, αλλά θα φουντώσει και θα εξοργιστεί.


Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα