Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μέσα σε πόσο διάστημα γράφτηκαν τα 76 βιβλία της Αγίας Γραφής;

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια γραφη

Η Αγία Γραφή είναι το σύνολο των 49 ιερών βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης και των 27 βιβλίων της Καινής Διαθήκης. Είναι το σπουδαιότερο βιβλίο που γράφτηκε και που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε από τον εφευρέτη της τυπογραφίας Γουτεμβέργιο το 15ο αιώνα μ.Χ. Είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 1600 γλώσσες και διαλέκτους.

Μέσα σε πόσο διάστημα γράφτηκαν τα 76 βιβλία της Αγίας Γραφής;


Σε διάστημα 1600 περίπου ετών! Από το 1500 π.Χ. που γράφτηκε η Γέννεση ως το 95 μ.Χ. που γράφτηκε το τελευταίο, η Αποκάλυψη του Ιωάννου.

Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, τα 76 αυτά βιβλία παρουσιάζουν μία καταπληκτική ενότητα μεταξύ τους, ενώ γράφτηκαν σε διαφορετική εποχή και τόπο, από ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών τάξεων πολιτισμών και συνθηκών, (βασιλείς, ψαράδες, τελώνες, ποιμένες και επιστήμονες), άγνωστους και άσχετους μεταξύ τους και χωρίς τη συνείδηση ότι γράφουν βιβλίο της Αγίας Γραφής.


Τι φανερώνει αυτό; Ότι καθοδηγούνταν από την ίδια δύναμη, αντλούσαν τα όσα έγραψαν από την ίδια πηγή. Ποια; … Το Άγιο Πνεύμα. Να γιατί λέμε πως η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστο Βιβλίο.

Βέβαια, οι ιεροί συγγραφείς δεν κατέγραψαν τα κείμενα με μηχανικό τρόπο, καθ’ υπαγόρευσιν του Αγίου Πνεύματος -λέξη προς λέξη- με αμέτοχη τη δική τους σκέψη. Δέχτηκαν τα νοήματα, τις νεύσεις του Αγίου Πνεύματος, την Αποκάλυψη του Θεού και την διατύπωσαν με το δικό τους γλωσσικό ιδίωμα, χρησιμοποιώντας γνώσεις, εμπειρίες και προσωπικά συναισθήματα.


Από το φυλλάδιο του αντιαιρετικού γραφείου της 
Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος