Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Με τα ζωγραφισμένα στην εικόνα μάτια Του, σε βλέπει πραγματικά…


Διά της ευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» θα κερδίσεις το πάν. Διά της ευχής καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται.

Η ευχή είναι το σωσίβιο της ψυχής και του σώματος. Η ευχή είναι η βάση της τελειότητας. Θα λεπτυνθείτε και θα πετάτε με την ευχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας, καθαρισμού και αγιασμού από την νοερά προσευχή. Αυτή γέμισε τον παράδεισο από άγιους ανθρώπους.

Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής


Μέσα από το πρόσωπο ενός ατόμου, ειδικά μέσα από τα μάτια του, είναι σαφώς ορατό όλα τα καλά και το φως που είναι μέσα του. Το πρόσωπο ενός καλού ανθρώπου ανάβει σαν καθρέφτης που αντανακλά τον εσωτερικό κόσμο της αλήθειας του Θεού.

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ. Savvas (Ostapenko)


ΕΙΠΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ
Ο Θεός βέβαια κάνει θαύματα, αλλά μόνον όταν Εκείνος το θελήσει. Η ιστορία της εκκλησίας μας δείχνει πως τα θαύματα δεν γίνονται ένα κάθε μέρα, ούτε ο Θεός μας προειδοποιεί πότε θα κάνει θαύμα, για να πάμε να το παρακολουθήσουμε.


Έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου, αλλά πολλές φορές αποτυγχάνω…Να μην ταπεινώσω και να μην εξουθενώσω ποτέ κανέναν άνθρωπο.

Γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης


Να στέκεσαι και να προσεύχεσαι μπροστά στην εικόνα του Σωτήρα μας, σαν να στέκεσαι μπροστά στον Ίδιο. Ο Θεός που είναι Αγάπη, παρίσταται με τη Χάρη Του. Με τα ζωγραφισμένα στην εικόνα μάτια Του, σε βλέπει πραγματικά…

Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης