Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ρεπορτάζ από την Υποδοχή


Το Σάββατο 12/11/2011 το απόγευμα στις 18:00, μπροστά στο κτίριο της Μ.Ε.Κ. στον πεζόδρομο, στα Καταφυγιώτικα Κατερίνης, έγινε η Υποδοχή τμήματος του Ζωοποιού Σταυρού, τμήματος των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών, Αγίων, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Βασιλείου του Μεγάλου και Γρηγορίου του Θεολόγου και της ιδιόχειρης Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, του Αειμνήστου Αγιογράφου Φ. Κόντογλου, μπροστά σε πλήθος πιστών, που παρόλο το κρύο περίμεναν υπομονετικά να γίνει η τελετή της υποδοχής από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, Τριπόλεως & Λιβύης κ.κ. Θεοφύλακτο, Κίτρους & Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο και πλήθος Ιερέων της πόλης μας.

 

Μετά την υποδοχή, έγινε στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Κοζάνης & Σερβίων κ.κ. Παύλος.

Την Κυριακή 13/11/2011, κυριώνυμη μέρα της Εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εψάλλει στον Ιερό Ναό Παντανάσσης, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και Τριπόλεως και Λιβύης κ.κ. Θεοφυλάκτου μπροστά σε πλήθος πιστών που κατέκλησαν τον Ιερό Ναό.


Τα Ιερά Λείψανα και η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, θα μείνουν μόνιμα στον Ιερό Ναό Παντανάσσης.