Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Εάν ζητήσεις κάτι απ' τον Θεό και σου το δώσει, να του πεις ένα ευχαριστώ, εάν δεν σου το δώσει, να του πεις Χίλια...



Εάν ζητήσεις κάτι απ' τον Θεό και σου το δώσει, να του πεις ένα ευχαριστώ, εάν δεν σου το δώσει, να του πεις Χίλια... Γιατί σε φύλαξε από κάτι...

Η πιό εντυπωσιακή απόδειξη ότι υπάρχει διάβολος στον κόσμο, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ λίγο ή καθόλου, τα Ελέη που τους παρέχει ο Θεός με την Δημιουργία, την Πρόνοια και την Λύτρωση. Ο διάβολος μάχεται με μανία κάθε καλό και άγιο έργο.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του γάμου μπορείτε να συναντήσετε , πολλές φορές, ένα άτομο να είναι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον από τον σύζυγο. Αλλά το ενδιαφέρον σας για αυτόν δεν πρέπει να θεωρείται ως δώρο της μοίρας, αλλά ως πειρασμός, δοκιμασία αφοσίωσης στον Κύριο. Ναι, η πίστη στο γάμο δεν είναι μόνο η πίστη σε μια σύζυγο ή έναν σύζυγο, αλλά στον ίδιο τον Θεό.

Πατήρ Sergiy Nikolaev


Κάθε άτομο έχει την αποστολή του στη γη. Κάθε φύλλο, κάθε λεπίδα γρασίδι, κάθε λουλούδι έχει ένα έργο που πρέπει να εκπληρωθεί.

Δουλεύουμε, αλλά ο Θεός αποφασίζει τι θα συμβεί στη ζωή μας και πώς.

Και όταν τον ευχαριστούμε για τη θέση μας, τότε τα πάντα λειτουργούν για μας.

Δεν υπάρχει τίποτα ασήμαντο, όλα είναι σημαντικά.

Αρχιμανδρίτης Θαδδαίος Vitovnitsky


Ένας άνθρωπος που στέκεται ενώπιον του Θεού δεν θα γίνει ποτέ φανατικός. Γίνεται φανατικός μόνο όταν βάζει τον εαυτό του μπροστά από τους ανθρώπους. Ο φανατικός αναζητά δύναμη, όχι Αλήθεια. 

Η αλήθεια δεν δίνεται έτοιμη και δεν γίνεται αντιληπτή παθητικά από τον άνθρωπο, είναι ένα ατελείωτο καθήκον. Η αλήθεια δεν πέφτει πάνω σε ένα άτομο, σαν κάτι μαγικό. Η αλήθεια είναι μια διέξοδος από τον εαυτό μας. 

Ο φανατικός μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του. Χάνει την ψυχραιμία το με κακία εναντίον άλλων, αλλά αυτό δεν είναι η διέξοδος σε άλλους και στον ίδιο. Αυτή είναι μια παραμόρφωση του Χριστιανισμού.

Αρχιμανδρίτης Βίκτωρ (Μαμόνοφ)