Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού ΠαντανάσσηςΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ
ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αγαπητοί γονείς, της ευλογημένης ενορίας μας της Παντανάσσης,

Με την Χάρη και την Ευλογία Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, τις πρεσβείες της Παναγίας μας της Παντανάσσης και Οδηγήτριας των Αγίων Πάντων και του Πνευματικού Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου πέρασε το καλοκαίρι και οι σχολικές διακοπές. 

Τώρα, βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει, τα παιδιά μας βρίσκονται στα θρανία και τα μαθήματα και η μελέτη έχουν αρχίσει. Το ίδιο, και στην ενορία μας της Παντανάσσης, από το ερχόμενο Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου και στις 10 το πρωί θα αρχίσουν τα θρησκευτικά μαθήματα του Κατηχητικού μας Σχολείου με τον καθιερωμένο Αγιασμό παρουσία όλων των παιδιών.

Με αγάπη πατρική συμβουλεύω, προτρέπω και παρακαλώ θερμά όλους τους γονείς, με τον ίδιο ενδιαφέρον που στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο, τα φροντιστήρια, και σε τόσες άλλες δραστηριότητες για να μάθουν πολλά και διάφορα ωφέλιμα πράγματα για το “καλό τους ”, έτσι, και με ακόμα περισσότερο ζήλο και φροντίδα να στείλετε τα παιδιά σας και στο Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας μας. 

Το Κατηχητικό Σχολείο της Παντανάσσης είναι στελεχωμένο από γονείς και άτομα που είναι εκπαιδευτικοί, που έχουν εξειδίκευση και μακροχρόνια πείρα ως κατηχητές. Είναι άτομα με πίστη στον Χριστό, οι οποίοι με πολύ αγάπη και αφοσίωση εκτελούν την αποστολή τους . Όλοι μαζί, εσείς οι γονείς και εμείς από την Εκκλησία να ενώσουμε της δυνάμεις μας, και να αγωνισθούμε για το καλό των παιδιών μας. Να προσπαθήσουμε μαζί να διδάξουμε στα παιδιά μας “Του Θεού τα γράμματα”. Να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με την Χάρη Του Θεού, και τις πατροπαράδοτες αρετές, αξίες, και τα ιδανικά του Ελληνικού Γένους μας και της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να γίνουν ενάρετοι και τίμιοι πολίτες της πατρίδος μας και πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.


Με πολύ αγάπη, εύχομαι σε όλους και προπαντός στα παιδιά μας καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά,

 Πατήρ Πέτρος Ν. Ζώης
Ιερός Ναός Παντανάσσης