Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Δαιμονικές επιθέσεις


- Προσωπικές επιθέσεις; ρώτησα. Τί είναι αυτό; Τί εννοείται;……………

- Δεν θα σας πω πολλά πράγματα, μόνο μερικά. Ακούγονται φωνές, γέλια, φασαρία μεγάλη έξω από το κελλί, σαν να είναι πολύς κόσμος συγκεντρωμένος. Και αυτό για να αποσπάσει την προσοχή από την «ευχή». 

Πολλές φορές και ο ίδιος ο διάβολος, πλησιάζει τον αθλητή. Στις περιπτώσεις αυτές αισθάνεται ένα φόβο τρομερό. Η ψυχή του και το σώμα του καταλαμβάνονται από μεγάλη οδύνη, που δεν συγκρίνεται με τον φόβο της παρουσίας εγκληματιών. Γιατί ολόκληρη η κόλαση τον πλησιάζει. 

Παίρνει την μορφή των διαφόρων ζώων για να εκφοβίσει. Στον βίο του αγίου Σάββα αναφέρεται ότι ο σατανάς μετασχηματίζεται σε φίδι, σε σκορπιό, σε λιοντάρι κλπ....

Άλλοτε παρουσιάζονται (οι δαίμονες) ότι κρατούν στα χέρια τους φωτιά και απειλούν ότι με αυτή θα κάψουν τον αθλητή της «ευχής», όπως άλλωστε λέγει και ο άγιος Συμεών:

«πόρρωθέν μου ιστάμενοι εδόκουν εκφοβείν με, πυρ ταις χερσί κατέχοντες καύσαι με προσηπείλουν. μεγάλα τε εκραύγαζον και κτύπους απετέλουν…….». 

Άλλοτε ακόμη τις ώρες που ο ασκητής κάθεται σε σκαμνάκι και επαναλαμβάνει την «ευχή» του Ιησού, αισθάνεται δύο χέρια έτοιμα να τον πνίξουν. Του κρατάνε σφικτά τον λαιμό και δεν τον αφήνουν να συνεχίσει την «ευχή». Ενώ αρχίζει την «ευχή», μετά την λέξη «Κύριε» δεν μπορεί να συνεχίσει.

Δυσκολεύεται να προχωρήσει στην σωτήρια λέξη ΙΗΣΟΥ. Τραυλίζει λέγοντας Ι, Ι, Ι, ΙΗ, ΙΗ, ΙΗΣ……… Μόλις όμως με πολλή δύναμη συμπληρώσει όλη τη λέξη, γίνεται άφαντος. 

«Έρχονται ακόμη μοναχοί από τις διάφορες Μονές και μου αναφέρουν πως κάνει και ομαδικές επιθέσεις, για να τους φοβίσει και τους τρομάξει. Μάλιστα δε τον καιρό, που προετοιμάζονται για αγρυπνία.

- Τι θα πει ομαδικές επιθέσεις ;

Την ίδια ώρα επιτίθεται σε 2, 5, 10 μοναχούς, έτοιμος να τους πνίξει ή να κάμει κάτι άλλο. Μάλιστα κάποιος μοναχός τόσο πολύ τρόμαξε, ώστε έφυγε από το κελλί και περίμενε φοβισμένος και τρομαγμένος έξω από το κελλί του Γέροντος, ώσπου εκείνος να ξυπνήσει. 

Γι΄ αυτό και οι κοσμικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία μας αγρυπνίας. Αυτή κατακαίει τον πονηρό και τον εξολοθρεύει. Κι εκείνος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μη πραγματοποιηθεί, γιατί ξέρει πως θα κτυπηθεί από τις ολονύκτιες προσευχές. 

Και εμπνέει ιδέες σε δημοσιογράφους και άλλους να εμποδίσουν την πραγματοποίησή τους. Γι΄ αυτό σας παρακαλώ στην επαρχία που υπηρετείτε, μη παραλείπετε να κάνετε αυτό το έργο. Αγρυπνίες πολλές, γιατί έτσι πολεμείται ο διάβολος.


ΠΗΓΗ : Α.Ι.Β., ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΛΕΒΑΔΕΙΑ, σ. 94 κ.ε.
http://tribonio.blogspot.gr/