Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εν αναμονή της Ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γεωργίου



Τη νενομισμένη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια έδωσε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος.



Την τελετή διαβεβαίωσης τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Διάταγμα για την αναγνώριση και εγκατάσταση του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου ως νόμιμου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης, καθώς εξελέγη και χειροτονήθηκε επίσκοπος, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.




 Το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Μαρτίου 2014.


Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στην Κατερίνη.




Επίσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αμέσως μετά την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών.



Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και άκουσαν το κήρυγμα του νέου Μητροπολίτη.




Οι ιερείς του ναού με επικεφαλής τον προϊστάμενο Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Κίτρους για την τιμή που έκανε στην ενορία να χοροστατήσει και να λάβουν την ευλογία του στη πρώτη ακολουθία μετά την επίσημη αναγνώρισή του από την πολιτεία.


www.romfea.gr