Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καταφύγιο ΚοζάνηςΑρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 (Η΄ Ματθαίου), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό Καταφύγιο Κοζάνης, από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες,

Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και 

Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο. 


Με την Ευλογία των δύο Μητροπολιτών το ορεινό χωριό του Καταφυγίου, εξυπηρετείτε Λειτουργικά κατά τους θερινούς μήνες από τους Ιερείς του Ιερού Ναού Παντανάσσης Κατερίνης που βρίσκεται στην ομώνυμη ενορία – συνοικία της πόλης της Κατερίνης (Καταφυγιώτικα).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος στο Θείο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαύμα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων.Είπε πιο συγκεκριμένα ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη ή μόνο πνεύμα, αλλά συνύπαρξη και των δύο καθώς επίσης και ότι το σώμα δεν είναι φυλακή, αλλά ναός του πνεύματος. 


Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καταφύγιο Κοζάνης και από το σημερινό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.